logo

Továbbképzések

Az előadásokról ide kattintva olvashat véleményeket

Regisztrált Mérlegképes Könyvelők
Éves Kötelező Továbbképzése
2023
/Az itt leírt adatok még változhatnak,
de erről időben értesítjük a jelentkezőket (az esetre is megengedve a lemondást)./


Innen jelentkezhet - most :


Továbbképzéseink tervezett választható időpontjai 2023-ban:
A tantermi képzések - EGYSÉGÁRON: 22.000 Ft (ÁFA mentes)! BERETTYÓÚJFALUBAN - közös kedvezménnyel - 21.000 Ft

ÁLLAMHÁZTARTÁSI SZAKon végzettek számára:
a SALDO Zrt. szervezésében és jogosultságával

Kombinált képzés: a vállalkozási szakosak ezzel is megkapják a vállalkozási igazolást.


2023. október 10-11. (kedd-szerda; 8:50-15:30)
-Vállalkozási szakosoknak is megfelelő!
Helyszín: Berettyóújfalu - Polgármesteri Hivatal
Előadó: Lábas István - okleveles közgazdász számvitel szakon2023. október 24-25. (kedd-szerda; 8:20-15:00)
-Vállalkozási szakosoknak is megfelelő!
Helyszín: Debrecen - Vágóhíd u. 3. (Hungarotarg)
Előadó: Lábas István - okleveles közgazdász számvitel szakon2023. december 05-06. (kedd-szerda; 8:20-15:00)
-Vállalkozási szakosoknak is megfelelő!
Helyszín: Debrecen - Vágóhíd u. 3. (Hungarotarg)
Előadó: Lábas István - okleveles közgazdász számvitel szakon


VÁLLALKOZÁSI SZAKon végzettek számára:
a Sirona Oktatási Központ Kft. szervezésében és jogosultságával
A fenti, államháztartásival kombinált továbbképzéssel is megkapják a vállalkozási igazolást, de ezzel a tematikával szakmailag "testhezállóbb" képzést kapnak.


2023. november 22-23.
(szerda 9:00-15:40 - csütörtök 8:00-14:40)

Helyszín: Debrecen - Vágóhíd u. 3. (Hungarotarg)
Előadó: Szücs Imre - okleveles könyvvizsgáló (Bp.)A 2023-as előadásokat - az eddigiekhez hasonlóan, ugyanazokkal az előadókkal és munkamenettel, kiszolgálással szervezzük. Az államháztartási továbbképzéseket a SALDO Zrt-vel együttműködve - az ő jogosultságukkal, és adminisztratív hátterével -, míg a vállalkozási továbbképzéseket pedig Szücs Imre (évek óta előadónk) saját oktatási vállalkozásán /Sirona Oktatási Központ Kft./ keresztül - amelyekkel mi, a helyi lebonyolító/szervező feladatokat látjuk el.
A fentebbi tantermi előadások időpontjaira való jelentkezések függvényében folyamatosan előkészítjük a tervezett előadásokat a korábbi évekhez hasonlóan.E-LEARNING képzés, mint alternatíva

Alternatív lehetőségből kényelmi és biztonsági megoldássá lépet elő az e-learning, ami biztosítja is, hogy otthonról, vagy munkahelyéről számítógépe előtt ülve, időkötöttség nélkül tudja teljesíteni napszaktól és dátumtól függetlenül, akár több részletben is a teljes kreditszerzést. Erre is van most módja:

 • Az állalmháztartási e-learnig SALDO Zrt. által készített anyagát megküldjük Önnek, miután idekattintva jelentkezik erre, s az ennek hatására megküldöttt díjbekérőt (22.500 Ft, SALDO tagoknak 21.000Ft - ÁFA mentes!) kiegyenlítette.
  Ez azoknak is alkalmas, akik egyaránt szeretnék az államháztartási és a válllalkozási igazolást is megszerezni 1 képzéssel, mivel - hasonlóan a kombinált képzéshez - a 16 kreditből 4 kredit vállalkozási.

 • Az vállalkozási e-learnigre a SIRONA Oktatási Központ Kft-től Szücs Imre előadónk által készített anyagot küljük Önnek, ahogy idekattintva jelentkezik rá, s aminek hatására a megküldöttt díjbekérőt (22.500 Ft - ÁFA mentes) kiegyenlítette.
  A jelentkezéskor választhatja a SALDO Zrt. által készíttetett vállalkozási e-learninget is (22.500 Ft, SALDO tagoknak 21.000Ft - ÁFA mentes!).


Bármelyik képzésformát választja, valamelyiket legkésőbb 2021. december 31-ig teljesítenie kell, ha erre az évre fontos Önnek a regisztrálása, vagy annak megtartása.Ugyan többféle kreditgyűjtéssel lehet megszerezni a regisztráltsági jogosultságot, mégis az egy alkalomra szervezett 2 napos képzéseink a legnépszerűbbek, amivel "nemcsak letudható" a kötelező továbbképzés, hanem jóhangulatú, magas nívójú szakmai találkozók is egyben, amire érdemes ezt a két napot rászánni.


Az utóbbi években bevált és nagyon eredményes visszajelzéseket kiváltó, komoly szaktekintélynek örvendő, neves előadókat kértünk fel a továbbképzések megtartására - főképp azért, mert nagyon jól hasznosítható volt a szereplésük. Garantált, hogy nemcsak az elmélet lesz jól érthető, s gyakorlattal megtámogatott, hanem jó hangulatú, élvezetes 2 napot kapunk.

A most "kezdők" számára, akik nálunk szerzik meg első alkalommal az előírt 16 kreditjüket, - tehát most regisztráltatták/regisztráltatják magukat, - azaz a továbbképzés megkezdéséig legalább 24 hónap eltelt azóta, hogy megszerezték a könyvelői bizonyítványt: Ha nincs teljesen tisztában azzal, mikortól és hogyan vonatkoznak Önre a regisztráció szabályai, kérje tájékoztatónkat, s minden részletre kiterjedő választ kap. (ITT kérheti, s a megjegyzésbe írja kérését.)
Igaz ez azokra is, akik valamely okból nem teljesítették az elmúlt időszakban - időben! - a továbbképzést, ezért újra regisztrálni kényszerűlnek (annak anyagi vonzatával együtt sajnos).Az eddigiekhez híven...
Továbbra is két szakon, azaz vállalkozási és államháztartási képzéseket szervezünk.

A vállalkozásit a két nap alatt 8-8 kredittel, két külön témakörben valósítjuk meg - az egyiket "számviteli", a másikat "nem számviteles" jelleggel. (Ha pl. valaki csak az egyik napon vesz részt, már arról is adható igazolás, de persze, így csak 8 kreditet "szedett össze". Ezért a még szükésges újabb 8 kreditet a másik témakörben is meg kell szereznie.)

A szokásos államháztartási képzéseink nem csak "államháztartásiak" számára alkalmas, hanem a vállalkozási regisztráltaknak is. Hisz míg az első 12 kredit az államháztartásiak számára kötelezően előírt tematika szerinti, addig a további 4 kredittel egy vállalkozási előadást kapnak (ami persze nem idegen az államháztartásban dolgozóknak sem). Így a résztvevők mindkét szak elvárásainak eleget tesznek, akár államháztartási, akár vállalkozási regisztrációt kell megtartatniuk. További előny, hogy azoknak ez a legjobb megoldás, akik mindkét területen regisztráltatták magukat, s így "egy képzéssel" mindkettőre biztosítják regisztráltságuk folyamatosságát. Azoknak is ez a legjobb, akik bár vállalkozási szakon regisztráltatták magukat, de az államháztartásban érintett munkahelyük előírja az államháztartási 12 kredit megszerzését.
Azt azért el kell mondani, hogy azoknak a vállalkozási szakon regisztráltaknak nem célszerű ezt a "kombinált" képzést választani, akiknek nincs sok közük az államháztartási területhez. Mégis jó választás lehet, ha időben, vagy helyileg ez a képzés a legalkalmasabb. /A tartalom miatt azért ők sem fognak unatkozni, hiszen ez a két terület is egyre közelebb került az utóbbi években, s a kicsit más szemlélet, vagy eljárási folyamatok megismerése akár még hasznos is lehet egy-egy államháztartást érintő feladat megoldása során (pl. támogatások kezelése, pályázatok menedzselése)./
A tervezett képzések a létszám függvényében kerülnek megrendezésre. Elegendő létszám híján a rendezvényt lemondhatjuk. Ez esetben a befizetett képzési díját - teljes mértékben - visszaigényelheti.
  Ami ahhoz kell még, hogy jól érezzük magunkat a két napon, továbbra is igyekszünk nyújtani: a színvonalas előadások mellett szünetekben frissítőket (kávé, ásványvíz), ebédszünetben szendvicsebédet. /Debrecenen kívül szervezett képzéseinken a helyi igényeknek megfelelően ettől eltérhetünk./Általános tudnivalók - amik nem változtak
 • Legalább 16 kreditet kell összegyűjtenie, amiből legalább 4 a saját regisztráltságának megfelelő. (Ha pl. vállalkozási szakon regisztráltatta magát, akkor a 16-ból legalább 4, vállalkozási kredit kell, hogy legyen.)
 • A 16-ból 8, számviteli jellegű kell, hogy legyen /viszont mindegy milyen szakos!/.
 • Az államháztartási szakterületen dolgozó regisztrált mérlegképes könyvelőknek az államháztartási szakon előírt 12 kredites kötelező előadást meg kell hallgatnia, a regisztrált szakjától függetlenül – ha az adott beosztása megköveteli azt, vagy munkáltatója előírja. (A maradék 4 kreditet mindegy milyen szakon szerzi. Mi vállalkozási krediteket adunk.)
 • A képzéseken részt vehetnek olyanok is, akik még nem regisztráltak – mivel számukra a részvétel nem kötelező, az igényükre kiállított igazolás is csak a részvétel tényét rögzítheti.
 • A képzési év december 31-ig tart, tehát addig minden érintettnek eleget kell tennie továbbképzési kötelezettségének.
 • A továbbképzésekhez kapcsolódóan felhasznált szakmai anyagokat - a képzés engedélyeztetésekor rögzített elvárásoknak megfelelően - elektronikusan tesszük hozzáférhetővé a résztvevők számára.Megkértük a vállalkozási témájú előadásunkon korábban részt vett könyvelőket, alkossanak véleményt az előadóról, s előadásáról, mi tetszett nekik leginkább, s mivel biztatnák az újként érkezőket. Ezek közül idézünk:


Pető Györgyi: Mindenképpen az Előadó személye. Soha nem találkoztam ilyen előadóval, aki ENNYIRE - a magastól is magasabb szinten - tudja, élvezze és lelkesedjen ezért a szép szakmáért. Maradandó élmény volt, csak ámulattal figyeltem. Minden elismerésem Neki!

Tóthné Győrösi Judit: Jogszabályi ismeret és gyakorlati tapasztalat szerencsésen találkozott az előadónál. Minden új előadó új szint visz az előadásba, pláne ha ilyen jó, más szemszögből látja a dolgokat, mindenkinek van valami "heppje" és amire esetleg én nem figyelnék a munka során ilyenkor felhívják rá a figyelmet.

Török Istvánné: Ha megkérdezik véleményemet, mindenkinek ajánlani fogom, hogy legyenek nyitottak az újra. Az előadó felkészültsége, előadásmódja, a hallgatók kiszolgálása különösen megnyerte a tetszésemet. Mindent jónak tartottam, csak így tovább!

Lakatos Károlyné: Tetszett a konzultációs lehetőség. Legyünk nyitottak az új megismerésére. Ne féljünk a változástól. Ez a változás pozitív eredményt hozott.

Nelke Inge: Az előadó előadásmódja nagyon érthető és közvetlen, a különféle témáknál említett egy-egy érdekes, figyelemfelhívó történetet, ami közelebb hozta az anyagot, érthetőbbé tette. Csak érintőlegesen foglalkozott azokkal a területekkel, amivel munkája során a résztvevőknek sincs dolga - így azt nem erőltette ránk. Az előadó végig fenntartotta az érdeklődésünket. Annyira "belefeledkeztünk" a kötelező továbbképzésbe, hogy jóval tovább tartott a tervezett órarendnél.
Maximálisan megbíztam a Saldo Képzés Kft. munkatársai hozzáértésében, tudtam, hogy tökéletes lesz az ismeretlen előadó is, hisz mindig mindent megtesznek azért, hogy jól érezzük magunkat, és a lehető legtöbbet tanuljunk az 1-2 nap alatt.

Nagy Gyuláné: Látszott az előadón hogy neki ez nemcsak munka, hanem hivatás is, és nem csak elméletet próbált leadni, hanem a gyakorlatot is vázolta. Évek óta Önökhöz járok, megszokott a továbbképzés felépítése, és talán én épp ezért választom Önöket, tudom mire számíthatok, tudom hogy az idő rövid ennyi anyag leadásához, de ha néha belekérdeztem, az előadó készséges volt, csak az idő rövid a konzultációra. Ha többet kérdezhetnénk az előadótól, az még inkább segítené a munkánkat.

Név nélkül írták:
-"Példákon keresztül (sokszor humoros) voltak szemléltetve a változások, így sokkal jobban megragadtak. Az "Új", az sokszor hasznos is lehet, ahogyan az most is történt. Nagyon hasznos, kellemes volt."

-"Nagyon sok mindent a gyakorlatban előforduló esettel tudott megmagyarázni. És a szakma minden területén rendelkezik tudással."