logo

Továbbképzések

Az előadásokról ide kattintva olvashat véleményeket

Regisztrált Mérlegképes Könyvelők
Éves Kötelező Továbbképzése
2019


Várjuk jelentkezését!

jelentkezés

Itt töltheti ki on-line a jelentkezési lapot

jelentkezés

Ha nem akar on-line jelentkezni, itt töltheti le a PDF jelentkezési lapot, amit juttasson el irodánkba!
(Ha teheti, inkább online jelentkezzen!)
Ugyan többféle kreditgyűjtéssel lehet megszerezni a regisztráltsági jogosultságot, mégis az egy alkalomra szervezett 2 napos képzéseink a legnépszerűbbek, amivel "nemcsak letudható" a kötelező továbbképzés, hanem jóhangulatú, magas nívójú szakmai találkozók is egyben, amire érdemes ezt a két napot rászánni.
Egyre bővül azok köre, akik saját cégükre, érdeklődésükre, problémáikra megfelelő továbbképzést kérnek - hogy két legyet üssenek egy csapásra, hogy a kérdéseikre, kéréseikre építő, rájuk szabott képzéssel a 16 kreditet is megszerezhessék. (Ha Önt is inkább ez a forma érdekelné, kérjük, jelezze felénk /ide kattintva, a megjegyzésben/.)
Ezekre e speciális képzésekre igény szerint külön szakembergárdával készülünk.
A továbbképzéseket főként a korábbi partnereink által is megszokott DAB Székházba, vagy a POFFICE központba tervezzük, s időnként újabb helyszíneket is kipróbálunk.


Az utóbbi években bevált és nagyon eredményes visszajelzéseket kiváltó, országos hírű, neves szakelőadókat kértünk fel a továbbképzések megtartására - főképp azért, mert nagyon jól hasznosítható volt a szereplésük. Garantált, hogy nemcsak az elmélet lesz jól érthető, s gyakorlattal megtámogatott, hanem jó hangulatú, élvezetes 2 napot kapunk.
  Azok számára, akik már a nyár elején "le akarják tudni" a továbbképzést, májusban és júniusban is szervezünk egy-egy kombinált továbbképzést Berettyóújfaluban, Debrecenben és Püspökladányban, amely egyaránt alkalmas vállalkozási és államháztartási szakosoknak is (lásd: a következő bekezdésben).

A most "kezdők" számára, akik nálunk szerzik meg első alkalommal az előírt 16 kreditjüket, - tehát most regisztráltatták/regisztráltatják magukat, - a legnagyobb kedvezmény szintet nyújtjuk. /Ha nincs teljesen tisztában azzal mikortól és hogyan vonatkoznak Önre a regisztráció szabályai, kérje tájékoztatónkat, s minden részletre kiterjedő választ kap. (ITT kérheti, s a megjegyzésbe írja kérését.)/
Igaz ez azokra is, akik valamely okból nem teljesítették az elmúlt időszakban a továbbképzést, ezért újra regisztrálni kényszerűlnek (annak anyagi vonzatával együtt). Számukra is él a felajánlásunk, mintha kezdőként jönnének, azaz a legnagyobb kedvezménnyel fogadjuk őket - hogy így is csökkentsük anyagi terhüket, ami az újra-regisztrációból fakadt!

Részvételi díjaink 2019-ben:

- Alapáron: 17.900 Ft +Áfa
- Tavalyi résztvevőnknek: 15.900 Ft +Áfa
- SALDO tagnak
   (a SALDO Zrt 2019-re szerződött partnere): 16.900 Ft +Áfa
- Berettyóújfalui Önkormányzat és partnerei
   /a berettyóújfalui képzésen/: 13.900 Ft+áfa
- Püspökladányi Önkormányzati Hivatal és partnerei
   /a püspökladányi képzésen/: 13.900 Ft+áfa
- SALDO KLUB tagjaként: 11.900 Ft +Áfa
- SALDO KLUB tagunk melletti + 1 főként: 11.900 Ft +Áfa
- Azoknak,
   akik ezzel a képzéssel kérik az első Regisztrációt: 10.900 Ft +Áfa

 

Továbbképzéseink választható időpontjai 2019-ben:

VÁLLALKOZÁSI SZAKon végzettek számára - amire még jelentkezhet:

2019. szeptember 23-24. (hétfő-kedd)
Helyszín: Debrecen
Előadó: Szücs Imre - okl. könyvvizsgáló (Bp.)


2019. október 01-02. (kedd-szerda)
-Államháztartásival KOMBINÁLT!
Helyszín: Debrecen
Előadó: Dr. Pintérné Csermák Jolán - okl. könyvvizsgáló (Bp.)


2019. november 04-05. (hétfő-kedd)
Helyszín: Debrecen
Előadó: Szücs Imre - okl. könyvvizsgáló (Bp.)


2019. december 03-04. (kedd-szerda)
-Államháztartásival KOMBINÁLT!
Helyszín: Debrecen
Előadó: Dr. Pintérné Csermák Jolán - okl. könyvvizsgáló (Bp.)


ÁLLAMHÁZTARTÁSI SZAKon végzettek számára - amire még jelentkezhet:

2019. október 01-02. (kedd-szerda)
-Vállalkozási szakosoknak is megfelelő!
Helyszín: Debrecen
Előadó: Dr. Pintérné Csermák Jolán - okl. könyvvizsgáló (Bp.)


2019. december 03-04. (kedd-szerda)
-Vállalkozási szakosoknak is megfelelő!
Helyszín: Debrecen
Előadó: Dr. Pintérné Csermák Jolán - okl. könyvvizsgáló (Bp.)Ha megnyerte tetszését ajánlatunk, jelentkezzen hozzánk a továbbképzésre!
Az eddigiekhez híven...
A szokásos államháztartási képzéseink nem csak "államháztartásiak" számára alkalmas, hanem a vállalkozási regisztráltaknak is. Hisz míg az első 12 kredit az államháztartásiak számára kötelezően előírt tematika szerinti, addig a további 4 kredittel egy vállalkozási előadást kapnak (ami persze nem idegen az államháztartásban dolgozóknak sem). Így a résztvevők mindkét szak elvárásainak eleget tesznek, akár államháztartási, akár vállalkozási regisztrációt kell megtartatniuk. További előny, hogy azoknak ez a legjobb megoldás, akik mindkét területen regisztráltatták magukat, s így "egy képzéssel" mindkettőre biztosítják regisztráltságuk folyamatosságát. Azoknak is ez a legjobb, akik bár vállalkozási szakon regisztráltatták magukat, de az államháztartásban érintett munkahelyük előírja az államháztartási 12 kredit megszerzését.
Azt azért el kell mondani, hogy azoknak a vállalkozási szakon regisztráltaknak nem célszerű ezt a "kombinált" képzést választani, akiknek nincs sok közük az államháztartási területhez. Mégis jó választás lehet, ha időben, vagy helyileg ez a képzés a legalkalmasabb. /A tartalom miatt azért ők sem fognak unatkozni, hiszen ez a két terület is egyre közelebb került az utóbbi években, s a kicsit más szemlélet, vagy eljárási folyamatok megismerése akár még hasznosak is lehetnek egy-egy államháztartást érintő feladat megoldása során (pl. támogatások kezelése, pályázatok menedzselése)./
  Ami ahhoz kell még, hogy jól érezzük magunkat a két napon, továbbra is nyújtjuk: a színvonalas előadások mellett frissítők (tea, kávé, ásványvíz) a szünetekben, szendvicsebéd, gyümölcslé az ebédszünetben. /Debrecenen kívül szervezett képzéseinken a helyi igényeknek megfelelően ettől eltérhetünk./

Általános tudnivalók - amik nem változtak
  • Legalább 16 kreditet kell összegyűjtenie, amiből legalább 4 a saját regisztráltságának megfelelő. (Ha pl. vállalkozási szakon regisztráltatta magát, akkor a 16-ból legalább 4, vállalkozási kredit kell, hogy legyen.)
  • A 16-ból 8, számviteli jellegű kell, hogy legyen /viszont mindegy milyen szakos!/.
  • Az államháztartási szakterületen dolgozó regisztrált mérlegképes könyvelőknek az államháztartási szakon előírt 12 kredites kötelező előadást meg kell hallgatnia, a regisztrált szakjától függetlenül – ha az adott beosztása megköveteli azt, vagy munkáltatója előírja. (A maradék 4 kreditet mindegy milyen szakon szerzi.)
  • A képzéseken részt vehetnek olyanok is, akik még nem regisztráltak – mivel számukra a részvétel nem kötelező, az igényükre kiállított igazolás is csak a részvétel tényét rögzítheti.
  • A képzési év december 31-ig tart, tehát addig minden érintettnek eleget kell tennie továbbképzési kötelezettségének.
  • A továbbképzésekhez kapcsolódóan felhasznált szakmai anyagokat elektronikusan tesszük hozzáférhetővé a résztvevők számára
  • A helyszínen elérhető nálunk a főként vállalkozási továbbképzési tematikára épülő szakkönyv, melynek egyik szerzője épp az általunk is felkért előadó: Aktuális számviteli és adózási kérdések 2019.

VÁLLALKOZÁSI Továbbképzésünk - két nagy témát ölel fel:
  I. 8 kredit (vállalkozási):
Számviteli törvény változások 2018/2019, utalványok számvitele, adók elszámolása, Cash-Flow kimutatás, mikrogazdálkodói egyszerűsített éves beszámoló (8 tanóra)
Számviteli törvény változások 2018 év közi és 2019 év eleji változásai - Mérleg – Utalványok számvitele - Eredménykimutatás – Adók elszámolása - Cash-Flow kimutatás - Speciális számviteli előírások a mikrogazdálkodói egyszerűsített éves beszámolót készítő gazdálkodók esetében
Előadó: Szücs Imre, okleveles könyvvizsgáló (Budapest)

  II. 8 kredit (vállalkozási):
2019-es adóváltozások a 2018. évközi és 2019. év eleji változások tükrében (8 tanóra)
Személyi jövedelemadóval kapcsolatos változások - Társasági adóról és osztalékadóról szóló törvény módosításai - Általános forgalmi adó törvény változásai - Változások az egyszerűsített vállalkozói adóval kapcsolatban - Kisadózó vállalkozások tételes adójával kapcsolatos módosítások - KIVA módosításai - Helyi adók - Adózás rendjéről szóló törvény változásai - Adóigazgatási rendtartásról szóló törvény változása - Adóhatósági végrehajtásokról szóló törvény változásai - 2018. évi LII. törvény a szociális hozzájárulási adóról
Előadó: Szücs Imre, okleveles könyvvizsgáló (Budapest)


ÁLLAMHÁZTARTÁSI Továbbképzésünk - szintén két témakörrel:
Vállalkozásiaknak is alkalmas, de számukra kevésbé "testhezálló"

  I. 12 kredit (államháztartási):
Könyvviteli szolgáltatást végzők kötelező továbbképzése államháztartási szakterületen 2019. (8 + 4 tanóra)
Az államháztartás számviteléről szóló 4/2013. (I. 11.) Korm. rendelet és az államháztartásban felmerülő egyes gyakoribb gazdasági események kötelező elszámolási módjáról szóló 38/2013. (IX. 19.) NGM rendelet módosítása - A saját tőke - Gazdasági események elszámolása egy költségvetési szervnél komplex gyakorlati példán keresztül - Az államháztartáshoz kapcsolódó jogi szabályozás változása - Adózáshoz kapcsolódó jogi szabályozás változása
Előadó: Dr. Pintérné Csermák Jolán
, okl. könyvvizsgáló (Bp.)

  II. 4 kredit (vállalkozási):
2019-es adóváltozások a 2018. évi szabályozásra építve, az SzJA költségelszámolás és a cafetéria szabályozásával (4 tanóra)
TA és osztalékadó - SZJA - Eljárási szabályok megjelenése az Szja-ban 2018-tól - Egyes társadalombiztosítással kapcsolatos szabályok változásai - Új SZOCHO törvény főbb szabályai 2019-től - Változások a KIVA-ban - Az adóeljárási szabályok változásai: "ART" és "AIR" változások - EKHO változások - Változások a KATA-ban - ÁFA törvény változásai - Egyéb adókkal kapcsolatos változások - EVA törvény - Helyi adókról szóló törvény módosításai
Előadó: Dr. Pintérné Csermák Jolán
, okl. könyvvizsgáló (Bp.)

Számítunk Önre!

Jelentkezését a biztonságos szervezés érdekében minél hamarabb, de legkésőbb a választott képzés időpontja előtt 5 nappal juttassa el irodánkba.
Beérkezett jelentkezésére a választott időponttól függetlenül pár napon belül megküldjük - lehetőleg e-mailben - a díjbekérőt.

  • Ha a választott továbbképzés 15 napon belül következik, akkor számlát állítunk ki - a díj számlánkra érkezését követően -, s a továbbképzésen átadjuk (ha nem lenne jelen, postán megküldjük).
  • Ha később kerül sor a továbbképzésre, a beérkezett összegről 15 napon belül előlegszámlát állítunk ki, s postán megküldjük; majd a továbbképzésen átadjuk a végszámlát is (ha nem lenne jelen, postán megküldjük).

Várjuk jelentkezését!

jelentkezés

Itt töltheti ki on-line a jelentkezési lapot

jelentkezés

Ha nem akar on-line jelentkezni, itt töltheti le a PDF jelentkezési lapot, amit juttasson el irodánkba!
(Ha teheti, inkább "on-line" jelentkezzen!)
Megkértük a vállalkozási témájú előadásunkon részt vett könyvelőket, alkossanak véleményt az előadóról, s előadásáról, mi tetszett nekik leginkább, s mivel biztatnák az újként érkezőket. Ezek közül idézünk:

/Többen is emlegetik majd a konzultációt, a kérdezési lehetőséget. Ezt úgy oldotta meg az előadó, hogy ne térjen el a tematikától, hogy az érdeklődők miatt tovább maradt kb. egy-egy órával./


Pető Györgyi: Mindenképpen az Előadó személye. Soha nem találkoztam ilyen előadóval, aki ENNYIRE - a magastól is magasabb szinten - tudja, élvezze és lelkesedjen ezért a szép szakmáért. Maradandó élmény volt, csak ámulattal figyeltem. Minden elismerésem Neki!

Tóthné Győrösi Judit: Jogszabályi ismeret és gyakorlati tapasztalat szerencsésen találkozott az előadónál. Minden új előadó új szint visz az előadásba, pláne ha ilyen jó, más szemszögből látja a dolgokat, mindenkinek van valami "heppje" és amire esetleg én nem figyelnék a munka során ilyenkor felhívják rá a figyelmet.

Török Istvánné: Ha megkérdezik véleményemet, mindenkinek ajánlani fogom, hogy legyenek nyitottak az újra. Az előadó felkészültsége, előadásmódja, a hallgatók kiszolgálása különösen megnyerte a tetszésemet. Mindent jónak tartottam, csak így tovább!

Lakatos Károlyné: Tetszett a konzultációs lehetőség. Legyünk nyitottak az új megismerésére. Ne féljünk a változástól. Ez a változás pozitív eredményt hozott.

Nelke Inge: Az előadó előadásmódja nagyon érthető és közvetlen, a különféle témáknál említett egy-egy érdekes, figyelemfelhívó történetet, ami közelebb hozta az anyagot, érthetőbbé tette. Csak érintőlegesen foglalkozott azokkal a területekkel, amivel munkája során a résztvevőknek sincs dolga - így azt nem erőltette ránk. Az előadó végig fenntartotta az érdeklődésünket. Annyira "belefeledkeztünk" a kötelező továbbképzésbe, hogy jóval tovább tartott a tervezett órarendnél.
Maximálisan megbíztam a Saldo Képzés Kft. munkatársai hozzáértésében, tudtam, hogy tökéletes lesz az ismeretlen előadó is, hisz mindig mindent megtesznek azért, hogy jól érezzük magunkat, és a lehető legtöbbet tanuljunk az 1-2 nap alatt.

Nagy Gyuláné: Látszott az előadón hogy neki ez nemcsak munka, hanem hivatás is, és nem csak elméletet próbált leadni, hanem a gyakorlatot is vázolta. Évek óta Önökhöz járok, megszokott a továbbképzés felépítése, és talán én épp ezért választom Önöket, tudom mire számíthatok, tudom hogy az idő rövid ennyi anyag leadásához, de ha néha belekérdeztem, az előadó készséges volt, csak az idő rövid a konzultációra. Ha többet kérdezhetnénk az előadótól, az még inkább segítené a munkánkat.

Név nélkül írták:
-"Példákon keresztül (sokszor humoros) voltak szemléltetve a változások, így sokkal jobban megragadtak. Az "Új", az sokszor hasznos is lehet, ahogyan az most is történt. Nagyon hasznos, kellemes volt."

-"Nagyon sok mindent a gyakorlatban előforduló esettel tudott megmagyarázni. És a szakma minden területén rendelkezik tudással."